Esittely    Maison Blanche - Valkoinen Koti     Belle Jardin - Kaunis Puutarha    Art     Info    Linkit

Antiikkinen, pääasiassa valkoisen eri sävyillä leikittelevä sisustustyyli, Nostalgo Parádisos, tunnustaa seuraavia elementtejä:

KREIKKALAISET PYLVÄÄT JA KONSOLIT

VALKOINEN RAUTA

HELMIKORISTEET

TEKSTIT JA TEKSTISABLONAT

HIEKKAPUHALLETTU KIRKAS LASI, KRISTALLI

KATTOKRUUNUT

KRUSIFIKSIT, VAPAHTAJA -JA ENKELIPATSAAT

MEDALJONKIKUVIO

KATTO ROSETIT JA KORISTELISTAT

MURATIT; VILLIVIINIT; KÄRHÖT JA PUKSIPUUT

PIONIT; RUUSUT; LAVENTELI, HORTENSSIAT, SIREENIT

NOSTALGO PÁRADISOS

Kreikkalaiset pylväät ja konsolit

Kreikasta koko muuhun maailmaan kerran levinnyt upea rakennuskulttuuri kukoistaa nyt uudelleen . Roomalaiset pylväiköt, joiden päissä on kapiteelit, tuovat muinaisen antiikin tähän päivään. Myös seinille asennettavat konsolit kuuluvat olennaisena osana Nostalgo Parádisos -tyyliin.

Krusifiksi, Vapahtaja -ja enkelipatsaat

Hengellisyys toistuu näyttävänä elementtinä rakennuskulttuurissa kautta aikojen. Michel Angelon maalaukset, joista kuuluisin 'Luominen' elää yhä ihmisten mielissä. 'Nostalgo Parádisos' on kreikan kieltä, joka tarkoittaa suomeksi 'Taivas kaipuuta', tästä kaipuusta kertovatkin veistokset ja patsaat, joissa kuvataan krusifiksia, Vapahtajaa tai enkeleitä

Valkoinen rauta

Rautaesineet ja rautakalusteet ovat meillä Skandinaviassa vieraampia kuin muualla. Nostalgo Parádisos -tyylissä tummat rautakalusteet maalataan valkoisiksi ja annetaan sen jälkeen kulua, jopa ruostuakin rauhassa. Näin saadaan patinoitunut pinta.

Kattokruunut

Kattokruunuja ei pidä kainostella Nostalgo Parádisos -tyylissä, niillä luodaan romantiikkaa ja hieman hienostuneisuuttakin olohuoneen lisäksi kylpyhuoneeseen, keittiöön. Kynttiläkruunut laitetaan luomaan tunnelmaa myös katetulle terassille ja huvimajoihin puutarhaan.

Hiekkapuhallettu lasi, kristalli

Hiekkapuhalletut vanhat kirjaimet ja kuviot lasiesineissä sekä kristallikyntteliköt ja irtokristallit luovat sielukasta tunnelmaa sisustuksessa ja kattauksessa. Irtokristalleja pujotellaan lamppuihin, verhoihin ja silkkikukka-asetelmiin koristeeksi.

Helmikoristeet

Helmipunokset -ja oksat kiedotaan manseteiksi kynttelikköihin ja lamppuihin. Helmiä käytetään myös silkkikukka-asetelmissa.

Vanhat tekstit

Vanhoja tekstejä fonteilla Times New Roman ja Edwardian Scribt joko sablona-maalauksina tai tarrakuvina, antavat patinoituneen ilmeen laatikoihin, maustepurkkeihin jne. Seinätekstit ranskaksi tai kreikaksi kuuluvat myös sisustukseen Nostalgo Parádisos -tyylissä.

Kattokoristeet, rosetit ja koristelistat

Nostalgo Parádisos -tyylissä nostetaan katse kattoon. Lattiaan asennetaan joko kivilaatta tai kivilaattaa jäljittelevä laminaatti, mutta kattoon asennetaan joko kipsistä tai polystyreenistä valmistettu kattorosetti. Katto ja seinälistat toistavat koristeellisuutta leveytensä tai kohokuvioinnin puolesta.

Puutarhassa ja ulkotilojen sisustuksessa:

Muratit, villiviinit, kärhöt ja puksipuut tulevat antiikin Kreikan puutarhoista. Rokokoo antaa vaikutuksensa molemmin puolin kuin peilikuvana toistuvasta puutarhan muotoilusta. Kukkasista pionit, ruusut, tuoksuherneet kuuluvat Nostalgo Parádisos -tyyliseen puutarhaan, unohtamatta näyttäviä hortensioita ja sireenejä.
BLANCHE - Valkoinen

Valkoinen väri kuvaa puhtautta, kirkkautta.

Valkoinen koti on raikas, valoisa, levollinen koti. Valkoiseen ei kyllästy, niinkuin tummiin värisävyihin.

Valkoiseen on helppo yhdistellä muita sävyjä, seuraava turvallinen lisä on vaalean harmaa, eli valkoinen, jossa on 20% mustaa.

 

PASTELLE - Nostalgo Parádisos värimaailma

Nostalgo Parádisos-tyylisuunnan värimaailma perustuu valkoiseen tai valkoisen rinnakkaissävyiseen pohjaan, johon valitaan maksimissaan neljä lisäsävyä.

Seuraavassa tyylin sävykartta, joka luo harmonisen lopputuloksen.

                   
 

 

 
 

 

 
                   
                   

HISTORIQUE - Rooman ja Kreikan Historiaa

Muinaiset roomalaiset loivat mahtavan rakennuskulttuurin. Vieläkin on Egyptin pyramidien ohella mysteeri, millä tavoin valtavat pylväiköt pystytettiin. Pylväsjärjestelmiä oli kolmenlaisia: korinttilainen, joonialainen ja doorilainen. Renesanssin aikana edellä mainitut pylväsjärjestelmät levisivät myös Eurooppaan. Pylväät, pilarit, pilasterit, kapiteelit ja konsolit ovat sekä muisto kerran kukoistaneesta antiikin Kreikan imperiumista, että tärkein osa Nostalgo Parádisos -tyyliä.

IDEAT: Saat loihdittua kotiisi palan antiikin Roomaa kuvitetuilla maisematapeteilla tai medaljonkikuviotapetilla, leveillä kattokoristelistoilla, murattiköynnöksillä ja puksipuilla, sekä patinoiduilla köynnösornamenttikuvioiduilla esineillä. Maalaa takorautaiset kalusteet ja koriste-esineet hieman huolimattomasti valkoisella, kiedo sitten muratit niiden ympärille.

Esittely    Maison Blanche - Valkoinen Koti     Belle Jardin - Kaunis Puutarha    Art     Info    Linkit

 

w w w  . n o s t a l g o p a r a d i s o s . c o m